STT (Simon Tietotoimisto): Kansanedustaja Sampo Terho on He-Man-fani

Kuten He-Man and the Masters of the Universe -sivulta käy ilmi, kyseinen fantasiamaailma oli lapsuuteni tärkeimpiä kulmakiviä. Paneutuessani kokoelmaani myöhemmin aikuisena huomasin jotakin erityisen mielenkiintoista: Masters of the Universe -sarjakuvalehden numeron 9/1989 postipalstalle oli lähettänyt kirjeen muuan Sampo Terho. Kirjoittaja asui Kirkkonummella.

Heti seuraavaksi vierailin tietenkin kansanedustaja Sampo Terhon kotisivuilla, mistä selvisi, että hän tosiaan vietti lapsuutensa Kirkkonummella. Tämän jälkeen tapausta saattoi pitää selvänä, sillä Kirkkonummella asuneita Sampo Terhoja tuskin oli enempää kuin yksi.


   
             Tämä on Masters of the Universe -lehden 9/1989 kansikuva. He-Man on pulassa Skeletorin edessä.


   
           Tässä sen sijaan on kuva kyseisen lehden postipalstalta. Sampo Terho myy omia He-Man-lelujaan
         ja- tarrojaan sekä on
halukas ostamaan lisää lehtiä. Elettiin aikaa kauan ennen eBay-huutokauppaa.


Terho voidaan yhdistää He-Maniin edelleen vuonna 2015. Ensinnäkin Terho taistelee hyvien puolella. Lisäksi hän voi hallituspuolueen kansanedustajana todella julistaa: "I have the power!"

Lukijoille mainittakoon vielä, että Sampo Terho ei ole sukulaiseni samasta sukunimestä,
samasta etunimen alkukirjaimesta, lähes samasta syntymäpäivästä, samankaltaisista poliittisista näkemyksistä sekä todetusta He-Man-linkistä huolimatta. Yhtäläisyydet kuitenkin tekevät tarinasta kiehtovamman.


Lisäys

Sain myöhemmin vahvistuksen Sampo Terholta itseltään, että oheinen tarina liittyy juuri häneen. Erittäin mielenkiintoisena lisätietona Terho mainitsi, että kaikki hänen myynnissä olleet tavarat kävivät kaupaksi. Letkuohjattavan aluksen hinnasta oli neuvoteltu puhelimessa erikseen lapsen äidin kanssa. Terho myös sai hankittua kaipaamansa lehdet ja omisti sittemmin kaikki Suomessa ilmestyneet suomenkieliset He-Man-sarjakuvanumerot, joskin hän luopui kokoelmastaan myöhemmin. Kiitos toki Sampo Terholle varsin mehukkaasta anekdootista!


  Takaisin pääsivulle